Inici El xarop dels idiomes Guia educativa – Xarop dels idiomes

Guia educativa – Xarop dels idiomes

by escoles_admin

Per què s’ha creat aquest espai?

Oferim a les escoles material per treballar temes relacionats amb la salut, de manera que el nen nouvingut, tot jugant, vagi aprenent també el català i utilitzi les TIC; ho fem després de comprovar que hi ha poc material multilingüe disponible, i molt menys multimèdia, que tracti aquests aspectes.

La presència d’un nombre important d’alumnat nouvingut, especialment durant els darrers anys, ha provocat un canvi important en la vida quotidiana dels centres educatius i ha suposat un repte per a tota la comunitat educativa.

Una vegada més, i dins la línia que caracteritza l’esperit de servei i formació del farmaceuticonline, presentem aquest espai per ajudar els professors a acostar els temes de salut i prevenció de la malaltia als alumnes nouvinguts, entenent, com sempre hem dit, que l’escola té un paper fonamental en l’educació per a la salut.

Tenint en compte la procedència dels alumnes nouvinguts que s’incorporen a les nostres escoles, presentem el material en 19 llengües: alemany, anglès, àrab, basc, búlgar, castellà, català, francès, gallec, italià, polonès, portuguès, romanès, rus, tagal, ucraïnès, urdú, wòlof i xinès.

L’objectiu final és ajudar els alumnes en el seu aprenentatge d’una de les llengües del lloc que els acull.

Estructura de l’aplicació
El joc és una bona eina per copsar l’interès de l’alumne/a. És a partir del joc que treballem els diferents temes de salut dins d’aquest espai.

En cada tema presentem dos jocs de memòria amb diferents nivells de dificultat: nivell 1 i nivell 2.

Joc de memòria: Juga. Nivell 1
A través de la descoberta d’imatges, l’alumne/a coneix els principals objectes i accions relacionats amb el tema que tractem. Cada vegada que localitzi una parella d’imatges, podrà veure com s’escriu aquesta paraula en els 19 idiomes.

Joc de memòria: Juga. Nivell 2
En aquest joc, l’alumne/a ha de relacionar la imatge amb la paraula corresponent. Cada vegada que trobi una parella, podrà escoltar com es diu la paraula corresponent en català. D’aquesta manera, reforcem la fonètica i la dicció de les paraules del tema.

Material per a l’aula
Les fitxes que hi ha dins de cada tema permeten treballar, en suport paper, el vocabulari dins de l’aula.

  • Fitxa 1. Conté 19 fitxes diferents. En cada una d’elles hi falten paraules en un idioma que l’alumne pot omplir.
  • Fitxa 2. Mostra només les imatges, amb espais en blanc a sota per poder fer exercicis d’escriptura.
  • Fitxa 3. Mostra les imatges del tema i el vocabulari en tots els idiomes.

Aquesta web utilitza cookies per obtenir dades estadístiques de la navegació dels seus usuaris. Si continues navegant considerem que acceptes el seu ús. Acceptar Llegir més