Inici 6-8 anys Em pica el cap… Polls, tinc polls!! :O

Em pica el cap… Polls, tinc polls!! :O

by escoles_admin

Saps què és aquest animaló? Doncs sí, és un poll, i normalment no tenim un poll sinó que tenim polls!

Segurament a l’escola has sentit a parlar dels polls; potser algun dels teus amics en té o n’ha tingut, o potser n’has tingut tu!!!!!! Com piquen, eh?

I és que els polls a l’escoles s’ho passen pipa, perquè hi ha moltes nenes i nens i molts caps per instal·lar-s’hi. A continuació t’explicarem com són i com viuen els polls.

Què són els polls?

pollsalta Els polls són uns animalons molt petits. Així de petits. Els mascles són més petits que les femelles. Pertanyen a la família dels insectes. Són hematòfags, això vol dir que s’alimenten únicament de sang i s’aprofiten de nosaltres, mengen la nostra sang i viuen en el nostre cap, per això en diem paràsits.

Els polls, quan tenen gana, xuclen la sang, molt a poc a poquet i molt sovint, i això fa que quan tenim polls ens piqui tant el cap.

Com és un poll?

A part de molt petits, els polls són de color grisós, de vegades groc, i quan acaben de picar són vermells perquè tenen la sang a dins.

Tot i que un poll és molt petit, té de tot: cap, cos i potes.

 

pollparts2

 

El cap és molt més petit que el cos, però hi caben dos ulls i una boca.

De la boca els surt la saliva, una substància enganxosa que els permet quedar-se enganxats a l’arrel dels cabells. És tan i tan enganxosa que no n’hi ha prou amb aigua i sabó per fer-los fora… i per això S’HA DE FER SEMPRE EL QUE ENS DIUEN ELS MESTRES O ELS PARES PER PODER TREURE’NS-ELS DE SOBRE!

Del cos (o tòrax) en surten tres parells de potes, amb les quals es queden enganxats als cabells.

Als dos costats del cos hi tenen uns forats que els serveixen per respirar, i l’aparell genital, que els serveix per reproduir-se.

 

Com neix i viu un poll?

Els polls femella posen els ous o llémenes. En poden posar 10 ous en un sol dia, i durant tota la seva vida en posen uns 200.

Després d’una setmana o d’una setmana i mitja de posar els ous, apareixen les nimfes, i després d’anar canviant i creixent, 15 dies més tard ja són adults, és a dir, ja són polls.

Resumint, podem dir que els polls viuen en tres estats:
evolpoll

T’ha visitat mai un poll?

pf3 Abans dèiem que potser havies tingut alguna vegada la visita d’un poll; el que potser no saps és com va poder arribar al teu cap.

Els polls estan molt a gust als cabells del cap de les persones, perquè hi ha una escalforeta que els agrada molt; per això van de bòlit buscant un cap on poder-se instal·lar còmodament.

Els nens d’entre 6 i 10 anys són els preferits dels polls, perquè generalment tenen els cabells fins i nets… i, mmmm!, aquests són els que més els agraden.

És molt fàcil que un poll pugui passar d’un cap a l’altre.

Però, de vegades, som nosaltres mateixos els que sense voler transportem els polls d’un cap a un altre.

Com? Doncs quan ens intercanviem la pinta o els raspalls del cabell amb els nens i nenes de l’escola, o quan ens canviem els barrets o les gorres.

 

Com podem eliminar els polls?

polldorm Els polls no agraden a ningú, perquè fan molta picor, però a més a més, com ja t’hem explicat, són molt fàcils de trobar en una escola, i en canvi són més difícils d’eliminar.

O sigui, que el millor que et podem dir perquè et puguis treure els polls de sobre és que facis el que els mestres t’expliquin a l’escola, i sobretot que tinguis paciència quan a casa la mare o el pare et facin fer el tractament.

RECORDA: EL MILLOR DELS POLLS ÉS NO TENIR-NE, PER TANT CAL QUE FACIS TOT EL QUE ET DIGUIN PER ELIMINAR-LOS!!!

Autora: Mònica Carol Torrades. Doctora en ciències biomèdicques i en farmacia. Farmacèutica

Relacionados

Aquesta web utilitza cookies per obtenir dades estadístiques de la navegació dels seus usuaris. Si continues navegant considerem que acceptes el seu ús. Acceptar Llegir més