Inici 8-12 anys Com ha de ser la motxilla escolar?

Com ha de ser la motxilla escolar?

by escoles_admin

La motxilla s’ha convertit en ‘la teva millor companyia’ quan vas a l’escola.

Abans, de les motxilles per anar a l’escola se’n deien carteres, eren de material dur i portaven dos tirants per anar penjades a l’esquena. No es carregaven tant com ara perquè no hi havia tants llibres per dur a l’escola, ni calculadores, ni carpetes. Ara, tenim motxilles per triar i remenar i dir quina és la millor es fa difícil.

En principi, segons estudis realitzats, es recomana portar una motxilla de les que es pengen a l’esquena. És important que tingui dos tirants amples i un cinturó, per distribuir el pes de manera uniforme. I, a més a més, la carcassa hauria de ser semitova.

Cal que triïs la motxilla segons la teva edat: una motxilla molt gran no és la més indicada per a un nen petit.

Si amb tot, la motxilla que prefereixes és la que té rodetes, has de procurar que la nansa sigui regulable en alçada. D’aquesta manera la podràs anar adequant a la teva alçada a mesura que vagis creixent. Ah! I sempre l’has de dur al davant mai al darrera.

nen petit= motxilla petita

nen gran = motxilla gran

La millor forma de portar la motxilla

Uff! On vas amb la motxilla tan plena!

Sovint carreguem i carreguem un munt d’estris a les motxilles. El primer que hem de fer és prioritzar entre el que realment és necessari i el que no cal endur-nos a l’escola.La motxilla mai ha de pesar més d’un 10% del pes del nen.

Un cop feta ‘la neteja’ de coses que a l’escola no són necessàries és important que aprenguis a controlar el pes posant cada cosa al lloc correcte: els objectes més pesats han d’anar al fons i enganxats a l’esquena i seguint sempre aquest ordre.

En cas d’haver de transportar moltes coses és preferible no sobrecarregar la motxilla i portar alguna cosa a la mà.

Cal fer ‘neteja’ de les coses que a l’escola no són necessàries, la teva esquena t’ho agrairà!

Com hem de carregar la motxilla?

És molt important que portis la motxilla ben agafada a l’esquena.

Com que, tot i buidant la motxilla al màxim, continua pesant, és important que te la posis correctament. Aquest és el primer pas per tal de no fer patir tant l’esquena. L’acte de penjar-se la motxilla s’ha de fer sempre posant-la damunt la taula, doblegant els genolls i agafant-la amb les dues mans.

Després t’has de posar els dos tirants, mai un de sol

I, ni que ‘sigui moda’, 😉 la motxilla no s’ha de recolzar a les natges, sinó que l’has de portar enganxada a la part superior de l’esquena.

La motxilla ha d’anar ben agafada a l’esquena i amb els dos tirants.

Què podem fer per “cuidar” l’esquena?

Cal que preparis l’esquena enfortint la teva musculatura.

Una de les conseqüències més preocupants de l’augment del pes de les motxilles és el creixement del mal d’esquena entre els estudiants.

És importantíssim que sigueu conscients dels esforços excessius als quals sotmeteu diàriament l’esquena.

La millor manera de tenir-la ben preparada per a aquests excessos és enfortint la musculatura. En aquest punt és on hi juga un paper destacat la pràctica de l’esport.

No n’hi ha prou amb jugar al pati de l’escola, cal que practiquis esport habitualment. I sobretot que no deixis de fer-ho mai. Cal que tinguis una musculatura ben potent, resistent i elàstica.
Un altre factor a tenir en compte són les normes d’higiene postural. Et passes moltes hores a l’escola i si no procures asseure’t correctament pots acabar perjudicant la teva esquena.

La postura correcta és asseure’t sempre tan enrere com puguis a la cadira, recolzant els peus a terra i mantenint els genolls al mateix nivell o per sobre dels malucs. L’esquena l’hem de tenir recta i els braços i els colzes recolzats a la taula. En cas que estiguis davant la pantalla de l’ordinador l’has de tenir a una distància de 45 cm dels teus ulls i a la seva alçada o lleugerament per sota.

Sobretot, no deixis mai de fer esport!

A l’escola hi passes moltes hores, és important que seguis correctament.

Sobretot, no deixis mai de fer esport!

A l’escola hi passes moltes hores, és important que seguis correctament.

Recorda

nen petit= motxilla petita
nen gran = motxilla gran
Cal fer ‘neteja’ de les coses que a l’escola no són necessàries, la teva esquena t’ho agrairà!
La motxilla ha d’anar ben agafada a l’esquena i amb els dos tirants.
A l’escola hi passes moltes hores, és important que seguis correctament.
Sobretot, no deixis mai de fer esport!

 

Autoria: Centre de Salut de la Columna Vertebral (CSCV)

Relacionados

Aquesta web utilitza cookies per obtenir dades estadístiques de la navegació dels seus usuaris. Si continues navegant considerem que acceptes el seu ús. Acceptar Llegir més