Inici 6-8 anys Motxilla escolar: penjada a l’esquena o de rodetes?

Motxilla escolar: penjada a l’esquena o de rodetes?

by escoles_admin

La motxilla és ‘la teva millor companyia’ per anar a l’escola.

motxilles_llibres Abans no hi havia motxilles, sinó carteres. Servien per al mateix, però estaven fetes d’un material molt dur i eren de forma rectangular amb dos tirants per penjar a l’esquena. Els nens i les nenes que les duien, però, no les havien de carregar de tants llibres com tu i per tant no portaven tant de pes.
motxilles_nenpetit Perquè la teva esquena no es ‘queixi’ és important que sàpigues que la motxilla més recomanable és la que té dos tirants amples i un cinturó perquè te la lliguis. Ha d’estar feta d’un material ben tovet i sobretot ha de ser de la teva mida, és a dir, no gaire gran.
motxilles_nenapetita Si de totes maneres la motxilla que més t’agrada és la de rodetes, hauries de procurar que la nansa la poguessis regular a la teva alçada i, sobretot!!, l’has de dur sempre per davant teu. Mai arrossegant-la al darrera.

 

Com hem de carregar la motxilla?

Uff! On vas amb la motxilla tan plena!

Primer pas. Pensa què és el que realment necessites per endur-te a l’escola i què no.

motxilles_carregar_01

Segon pas. Posa cada cosa al lloc correcte dins la motxilla. Al darrera de tot, o sigui enganxat a la teva esquena, hi posarem les llibretes més grosses, i seguint aquest ordre de més gran a més petit arribarem fins a la part de fora que és on hi posarem l’estoig, per exemple.

motxilles_carregar_02

Tercer pas. En cas que la motxilla continuï pesant molt, més val que portis alguna cosa a la mà, com per exemple la carpeta tan xula que tens!

motxilles_carregar_03

Com t’has de posar la motxilla i com l’has de portar

motxilles_taula És molt important que portis la motxilla ben agafada a l’esquena.

Quan et penges la motxilla a l’esquena ho has de fer sempre posant-la a sobre de la taula, doblegant els genolls i agafant-la amb les dues mans. Després t’has de posar els dos tirants, mai un de sol.

motxilles_germanes I, ni que el teu germà gran o el teu millor amic porti la motxilla recolzada a l’alçada de les natges, tu res de res! Demostra-li que tu sí que en saps de portar la motxilla i que la duus ben enganxada a la part superior de l’esquena.

Què podem fer per “cuidar” l’esquena?

Cal que preparis l’esquena enfortint la teva musculatura.

La musculatura és el conjunt de músculs que té el nostre cos. És molt important que la reforcem perquè d’aquesta manera estigui ben preparada per als excessos als que la sotmetem.

motxilles_nenesport Practicar esport és una bona solució! Pensa, pensa… segur que hi ha algun esport que t’agrada molt. El bàsquet, el futbol, la natació, l’atletisme… sigui el que sigui et farà bé.
Aprofita l’estona que surts al pati de l’escola per jugar a qualsevol cosa que et vingui de gust i que no representi estar assegut, així bellugues els músculs!I, sobretot, NO DEIXIS MAI DE FER ESPORT. Cal que aconsegueixis una musculatura ben potent, resistent i elàstica.
Asseure’s correctament també és molt important.
Recorda que a l’escola hi passes moltes hores i si no procures seure bé pots acabar perjudicant la teva esquena.
La postura correcta és asseure’t sempre tan enrere com puguis a la cadira, recolzant els peus a terra i mantenint els genolls al mateix nivell o per sobre dels malucs. L’esquena l’hem de tenir recta i els braços i els colzes recolzats a la taula.
En cas que estiguis davant la pantalla de l’ordinador l’has de tenir a una distància de 45 cm dels teus ulls i a la seva alçada o lleugerament per sota.
Autoria: Centre de Salut de la Columna Vertebral

Relacionados

Aquesta web utilitza cookies per obtenir dades estadístiques de la navegació dels seus usuaris. Si continues navegant considerem que acceptes el seu ús. Acceptar Llegir més